Mårhund

Har du set en mårhund?

Maarhund

Mårhunden findes nu i det meste af Jylland og er i færd med at sprede sig til Fyn.
Der er således en risiko for, at den også vil kunne sprede sig til Sjælland og Lolland-Falster inden for en overskuelig årrække.
Finske undersøgelser har vist, at mårhunden kan have fuldstændig katastrofal indflydelse på vore jordrugende fuglearter, og det er derfor vigtigt, at alle er med til at holde mårhunden væk.

Første skridt er at være opmærksom på, om den er nået over Storebælt.
Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund vil gerne have at vide, hvis du ser en mårhund eller sporene efter den.
Ser du en mårhund eller dens spor, må du meget gerne dokumentere det med et billede. Læg gerne er referencegenstand, som en mobiltelefon eller en bilnøgle, ved siden af sporet, så man kan se størrelsesforholdet.

Det er også vigtigt, at vi får at vide præcist hvor og hvornår, du har set mårhunden.
Ring til Danmarks Jægerforbund på 88887500 eller Naturstyrelsen på 72543000 inden for normal kontortid.

Mere info heruder:

Spor fra mårhund; latrin og lort

Spor fra mårhund; poteaftryk

Spor fra mårhund; ved graven

Link til beskrivelse af mårhund:

Miljøstyrelsen

FaceBook gruppen Mårhund i Danmark – Vidste du det